Tartalomjegyzék Vasnyúl Field Target Egyesület Fóruma
www.vasnyul.hu
 
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

FT Világbajnokság 2011 Olaszország

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Külföldi versenyek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
foxpro
Site Admin
Site Admin


Csatlakozott: 2008.01.04. Péntek 1:11
Hozzászólások: 2548
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás: #1   HozzászólásElküldve: 2011 Szept. 05 Hétf., 19:37:29    Hozzászólás témája: FT Világbajnokság 2011 Olaszország Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerencsésen haza érkeztünk Boros Palival Olaszországból a 2011-es Field Target Világbajnokságról. Nagyon kimerítő volt számomra a versenyzés és utazás is. Nagyon szép, de iszonyatosan nehéz pályákon kellett megküzdenünk a versenyen. Sok visszáságot tapasztaltunk a WFTF szabályzat hiányai mind-mind felszínre kerültek. A pofátlanabb versenyzők ezt sorra ki is használták.

Mindenesetre nem bántam meg, hogy a nyaralást előbb befejeztem a Világbajnokság miatt. Felkészülésemet mondhatom nagyon hiányosnak, ami az első napi eredményemen látszik is, de annak mindeképpen örülök, hogy a második és harmadik napon sikerült olyan teljesítményt nyújtanom, amivel hozzájárulhattam a Magyar csapat Világbajnoki 3. helyezéséhez.

Sok képet nem csinálatam, volt elég más bajom, de ime a pontozólapjaim:

Az első napi eredményre nem vagyok túl büszke, de sajnos így sikerült.
Valószínűleg többet foglalkoztam azzal, hogy milyen kib@szás a sok nehezen lőhető cél és milyen sokat kell másznom a hegyen és mennyivel jobb lett volna, ha még mindíg a napon sütkéreznék az Adrián.
A fehér 14-es pályán kezdtünk, ami szinte a lehető legmesszebb volt az indulási helytől. A lapon az állókat és a térdelőket is megjelöltem.A második nap a piros pályán már úgy éreztem, ha már itt vagyok akkor ideje egy kicsit összeszednem és a feladatra koncentrálnom. Az eredményem így már valamennyit javult és sikerült a Magyar csapatot is segítenem vele.
Megint messze a 11-es pályán kezdtem.A harmadik nap jól indult a zöld pályán. Bálint Zoli volt olyan rendes, hogy felhozta a puskámat az első lőállásig (3-as pályán kezdtem), így nem lógott a nyelvem és a két térdelőt egyből jól vettem, ami elég erős lendületet adott és sokáig nem is hibáztam. A végét az időközben leszakadó eső viszont sajnos befolyásolta, de így is örültem a 41 pontos eredménynek, ami szintén része lett a Magyar csapat eredményének.
További érdekesség, hogy a csapattársam volt Simon Ayers, aki
szétlövéssel a Világbajnoki 2. helyet szerezte meg.


Pontozólapjait lefényképeztem minden nap.
Ime, ez a teljesítmény volt szükséges a második helyhez.

1. nap


2. nap


3. nap

_________________
FT - OPEN : FWb P70 FT - March FT
2009 FT MK: III. hely OB: III. hely HFT MK: I. hely OB: I. hely
2010 FT MK: III. hely HFT MK: III. hely
2011 FT VB csapat: III. hely
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
foxpro
Site Admin
Site Admin


Csatlakozott: 2008.01.04. Péntek 1:11
Hozzászólások: 2548
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás: #2   HozzászólásElküldve: 2011 Szept. 05 Hétf., 19:52:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A csapat eredményről:

Először azt tették ki a kihírdető lapon, hogy a 3. helyen a Magyar és az Orosz csapat egyforma pontszámmal (482) szerepel, azaz két harmadik helyet fognak kiosztani.
A gála vacsorán csak a Magyar csapat vezetője (Bozsóki Zoli) lett meglepetésre kihívva a a harmadik helyért járó díjért.

A kihírdetés után lett is nagy kavarodás, mert az oroszok reklamáltak, emiatt.
Kicsit izgultunk, hogy elveszik a kupát tőlünk, de aztán kiderült, hogy az olaszok először nem megfelelően, azaz nem napi szinten vették a négy legjobb csapattag eredményét, hanem a végeredmények alapján számolták az első négy versenyzőjét. Erre a WFTF elnöke Johann Jansen hívta fel a figyelmüket.

Az újra számolás szerint a Magyar csapatnak 491 pontja lett, míg az Orosznak 483. Persze erről a szervezők senkit nem tájékoztattak előre, így szegény Oroszok, csak a díjkiosztón vették észre, hogy mégsem lettek holtversenyben a harmadikok...

Nagyon örülök annak, hogy a Magyar csapatban 4 Vasnyulas versenyző kapott helyet és teljesítményükkel, hozzájárulhattak a Magyar csapat 3. helyezéséhez!
_________________
FT - OPEN : FWb P70 FT - March FT
2009 FT MK: III. hely OB: III. hely HFT MK: I. hely OB: I. hely
2010 FT MK: III. hely HFT MK: III. hely
2011 FT VB csapat: III. hely
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
nzsolt18
AirSoftos
AirSoftos


Csatlakozott: 2010.12.26. Vasárnap 11:28
Hozzászólások: 44
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás: #3   HozzászólásElküldve: 2011 Szept. 05 Hétf., 20:05:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gratula a szép eredményhez!!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
A.J.74
Egyesületi Tag
Egyesületi Tag


Csatlakozott: 2009.06.29. Hétfő 22:28
Hozzászólások: 106
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás: #4   HozzászólásElküldve: 2011 Szept. 05 Hétf., 20:23:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szép volt! Gratulálok!
_________________
Walther Escap X Nikko Diamond 10-50x60
2011 FT MK: I. hely 2012 FT MK I hely 2014 FT OB 16J 1 hely
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
fapuskás
Plinkelő
Plinkelő


Csatlakozott: 2009.08.23. Vasárnap 21:55
Hozzászólások: 115
Tartózkodási hely: Fót

Hozzászólás: #5   HozzászólásElküldve: 2011 Szept. 05 Hétf., 20:48:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gratulálok a vasnyulasoknak persze a többieknek is a csapattársadat azért sajnálom hogy szegénynek nincs hajója Evil or Very Mad
_________________
D MERLYN
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
foxpro
Site Admin
Site Admin


Csatlakozott: 2008.01.04. Péntek 1:11
Hozzászólások: 2548
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás: #6   HozzászólásElküldve: 2011 Szept. 06 Kedd., 14:31:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Megpróbálom leírni a pályákat, bár a szóbeli leírás nem tudja visszaadni, azt a szépséget, nehézséget és sokszor extrém körülményeket amiket itt tapasztalhattunk. A második helyezett Simon sokszor csak ennyit kommentált. "Crazy line".


1. zöld - 48 és 50 méteres cél kb 45 fokban felfelé nyílt hegyoldalban. A célokat, csak akkor lehetett látni, ha leűltünk.
1. Piros - Szintén messzi célok hanyatt esős tartásban felfelé.
1. fehér - 46 és 48 méter körüli cél szintén 45 fokban felfelé nyílt hegyoldalban, de legalább már előre látszottak.

2. Zöld - Két szűkített cél. Az egyik 25 a másik 15 mm-es. KB 60 fokban (!) felfelé mindkettő. Az utolsó napon szakadó esőben lőttem rájuk. A felfelé tartott távcsőben láttam, ahogy esik bele az eső a frontlencsére.
2. Fehér - hanyatt erősen felfelé távoli célok.
2. Piros - álló pálya. Ülve nem lehetett megmérni őket mert nem látszottak. kb 30 és 25 méterre lehettek a második szűkíített volt. szintén olyan 45 fokban felfelé. Itt volt egy kis szabály kérdés. Lehet-e a karókat használni méréskor támasztásra. A mi csapatunk nem használta, sokan viszont igen. A mérés is elég sok energiát vett ki belőlem.3. Zöld - Hegymászás után két térdelő cél. Egyik szűkített.
3. Fehér - Hegymászás, kicsi sziklán beülve a vízesés mellé a fegyver már a patak felett lógott.
3. Piros - Hegymászás, álló célok, közben a hátad mögött a szűk meredek úton mászkálnak.4. Zöld - Két távoli cél sűrű fenyves erdőben sötétben. Egy kicsi zsákösvényen kellett bemenni hozzájuk a patak felől.
4. Fehér - Két távoli cél sűrű fenyves erdőben sötétben.
4. Zöld - Két távoli cél sűrű fenyves erdőben sötétben.

Chrony állomás. Lövedék súly és sebesség mérés, majd matrica. Minden nap más színű.
5. Zöld - 50 és 44 méteres cél mezőn keresztűl füves belógással, odébb üléssel a két cél között a gaz miatt. A távolabbi éppen erdőben volt, hogy sötétben legyen, míg a másik kint a napon az erdő előtt. Oldalszél könnyen csinált galibát.
5. Fehér - 48 és 44 méteres cél mezőn keresztű füves belógással, odébb üléssel a két cél között. A távolabbi éppen erdőben volt, hogy sötétben legyen, míg a másik kint a napon az erdő előtt. Oldalszél könnyen csinált galibát.
5. Piros - 50 és 46 méteres cél mezőn keresztűl füves belógással, odébb üléssel a két cél között. A távolabbi éppen erdőben volt, hogy sötétben legyen, míg a másik kint a napon az erdő előtt. Oldalszél könnyen csinált galibát.6. Zöld - 30 méteres 15 mm-es. 44 körüli normál. Itt kezdődött az út mellett a baloldal lövése, ami lefelé elhelyezett célokat tartalmazott.
6. Fehér - 8 méteres 15-ös. 40 méter körüli normál, enyhén lefelé. Nem függő távcsövem sajnos megviccelt a közelin.
6. Piros - normál célok enyhén lefelé.7. Zöld - lefelé 50 - 46 méteres célok
7. Fehér - lefelé 50 - 46 méteres célok
7. Piros - Térdelő extrém lefelé egyik 25 másik 40. Nehezen lőhető, egy V alakban álló kéttörzsű fa között, földbe, fába lövés veszélyes volt még térdelve is.

8. Zöld - lefele normál célok, de messze
8. Fehér - Térdelő, 1 szűkítettel
8. Piros - Távoli célok rafkós szelek ezen a szakaszon.9. Zöld - lefele normál célok, de messze
9. Fehér - Zöld - lefele normál célok, de messze
9. Piros - lefele normál célok, de messze a szakadékban érdekes szélmozgás.10. Zöld - lefele normál, szűkített célok, de messze
10. Fehér - lefele normál, szűkített célok, de messze
10. Piros - lefele normál, szűkített célok, de messze11. Zöld - lefele normál, szűkített célok, de messze
11. Fehér - lefele normál, szűkített célok, de messze
11. Piros - lefele normál, szűkített célok, de messze12. Zöld - Az út baloldalának utolsó pályája, azután áttérés a másik oldalra. Lefele normál, szűkített célok, de messze
12. Fehér - Álló lefele
12. Piros - lefele normál, szűkített célok, de messze13. Zöld - Áttérés a jobb oldalra, és felfelé lövés 35-40 fokban két 46 és 50 méteres célra
13. Fehér - Két térdelő cél felfelé lövéssel. 35-40 fok.
13. Piros - Felfelé 35-40 fok két távoli cél.14. Zöld - kicsit enyhébb szögben felfelé
14. Fehér - enyhébb szög felfelé.
14. Piros - felfelé.

15. Zöld - Két 15 mm-es extrém lefelé. Az egyik meglövését sokan szabálytalanul átlógó fegyverrel végezték. Itt volt több vita és bírói álláspont, hogy minek nem lehet átlógnia. Hol a normál szabályt emlegették, hogy elsütőbillentyű, de aztán találkoztam olyannal is, hogy a hátsó váll. Tiszta vicc volt. A második célt csak térdelve majdnem pofára esve tudtam megcélozni. Majdnem kifutattam az időből.
15. Fehér - Közeli lefelé 45-51 fokban célok. Itt rájöttem, nincs függőben a távcsövem. A közeli célokra korrigálnom kell balra. De ez két hibát eredményezett.
15. Piros - Detto mint a zöld.16. Zöld - Lejtős mezőn keresztül távoli célok. Egyik a kezdődő erdő szélén sötétben, másik a mezőn napon. 50- 46 méteresek.
16. Fehér - Lejtős mezőn keresztül távoli célok. Egyik a kezdődő erdő szélén sötétben, másik a mezőn napon. 50- 48 méteresek.
16. Piros - Lejtős mezőn keresztül távoli célok. Egyik a kezdődő erdő szélén sötétben, másik a mezőn napon. 50- 46 méteresek.

17. Zöld - Térdelő a mező közepére rakva. Szűkített.
17. Fehér - Normál célok a mezőn, a hoszabb sötétben az erdő aljában.
17. Piros - Normál célok a mezőn, a hoszabb sötétben az erdő aljában.

18. Zöld - Két cél keresztül a mezőn. 46 méteres szűkített(!!!) és egy 50 méteres normál. Mindez nyílt terepen széllel.
18. Fehér - Két 48-50 méteres cél teljesen nyíltan.
18. Piros - Kerítés mellett két cél 48-50 méteren.

19. Zöld - Álló, 50 fokban felfelé. Ülve nem lehet mérni a dombtól. A második 15mm-es.
19. Fehér - Álló célok kb 40 fokban felfelé.
19. Piros - Felfelé 40-50 fokban. Szűkített.20. Zöld - Mezőn keresztül sötét erdőbe. 50-46 méter normál.
20. Fehér - Ua.
20. Piros - Ua.

21. Zöld - Álló két 40 mm-es normál szög mezőn keresztül erdőbe.
21. Fehér - Mezőn keresztül egy erdőbe.
21. Piros - Térdelő - meredeken fel egy dombra.22. Zöld - Sötét erdőben távoli célok, nehéz beülés vékonyka hely egy patak melletti szikla tömb között.
22. Fehér - Sötét erdőben távoli célok normál szögben.
22. Piros - Sötét erdőben távoli célok.

23. Zöld - Keskeny ülősáv enyhén felfelé kerítés mellett két cél. 38- 44 méter. Egyik szűkített
23. Fehér - Ua
23. Piros - ua.

24. Zöld - Jobban felfelé, kb 35 fok. Kicsit távolabbi célok.
24. Fehér - ua.
24. Zöld - ua.25. Zöld - Meredeken lefelé, szűkített célok. A második nehezen lőhető, kb 50 fok lefelé.
25. Fehér - Meredeken lefelé, szűkített célok. A második nehezen lőhető, kb 55 fok lefelé.
25. Zöld - Meredeken lefelé, szűkített célok. A második nehezen lőhető, kb 55 fok lefelé.

Mivel fejből írtam le ezeket, előrdulhat, hogy párat tévedtem, de nagyjából így néztek ki a pályák.

Csapattársaimmal a verseny végén:


_________________
FT - OPEN : FWb P70 FT - March FT
2009 FT MK: III. hely OB: III. hely HFT MK: I. hely OB: I. hely
2010 FT MK: III. hely HFT MK: III. hely
2011 FT VB csapat: III. hely


A hozzászólást foxpro összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2011 Szept. 06 Kedd., 21:39:31-kor.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
zozo
Site Admin
Site Admin


Csatlakozott: 2008.01.04. Péntek 1:18
Hozzászólások: 560
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás: #7   HozzászólásElküldve: 2011 Szept. 06 Kedd., 20:04:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Képek a VB-ről
_________________
FT : Steyr
HFT :Hoyt Vector 32 Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kzozee
Egyesületi Tag
Egyesületi Tag


Csatlakozott: 2009.03.17. Kedd 13:45
Hozzászólások: 962
Tartózkodási hely: Érd

Hozzászólás: #8   HozzászólásElküldve: 2011 Szept. 09 Pént., 11:28:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gratula a csapatnak!

Köszi a beszámolót, elég jó lett, de kissé hiányos. Az angoloknál láttam lefényképezve egy csinos hölgyet, aki a búcsúvacsin fekete ruhában volt.
Róla jobb lett volna többet megtudni (név, cím, telefonszám, stb)

Nem akartam először szóvá tenni, de végül úgy éreztem, hogy jobb ha szólok, így talán Norvégiában már nem kell külön kérnem.

Előre is köszönöm.
_________________
Feinwerkbau P70FT - Leupold Competition
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése Skype Name
paja00
Egyesületi Tag
Egyesületi Tag


Csatlakozott: 2008.04.08. Kedd 17:22
Hozzászólások: 514
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás: #9   HozzászólásElküldve: 2011 Szept. 09 Pént., 19:35:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csapat eredmény:

_________________
Anschütz 9015 FT
Schmidt & Bender 12,5-50x56
Dr.VÉRNYÚL
Evil or Very Mad
SCHMIDT & BENDER FOREVER

Szaros MARCH
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Skype Name
foxpro
Site Admin
Site Admin


Csatlakozott: 2008.01.04. Péntek 1:11
Hozzászólások: 2548
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás: #10   HozzászólásElküldve: 2011 Szept. 09 Pént., 19:42:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kzozee írta:
Gratula a csapatnak!

Köszi a beszámolót, elég jó lett, de kissé hiányos. Az angoloknál láttam lefényképezve egy csinos hölgyet, aki a búcsúvacsin fekete ruhában volt.
Róla jobb lett volna többet megtudni (név, cím, telefonszám, stb)

Nem akartam először szóvá tenni, de végül úgy éreztem, hogy jobb ha szólok, így talán Norvégiában már nem kell külön kérnem.

Előre is köszönöm.


Zemen Józsinál megvannak a kért adatok Wink
_________________
FT - OPEN : FWb P70 FT - March FT
2009 FT MK: III. hely OB: III. hely HFT MK: I. hely OB: I. hely
2010 FT MK: III. hely HFT MK: III. hely
2011 FT VB csapat: III. hely
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Mr Domingó
AirSoftos
AirSoftos


Csatlakozott: 2011.09.12. Hétfő 12:36
Hozzászólások: 13

Hozzászólás: #11   HozzászólásElküldve: 2011 Szept. 12 Hétf., 19:23:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

paja00 írta:
Csapat eredmény:
respect Gratulálok a magyar csapatnak! Szép volt (a környzet (tanulmány)is) fiúk!...A táblázatból látszik,hogy szinte mindenki kivette a részét a sikerből ,azok is akik küszködtek a felszerelésükkel is ,legalább jók voltak "fegyverhordozónak" Evil or Very Mad Laughing ...Mi lenne ha mindenkinek sikerüne egyszer a maximumot kihozni magából Idea ,mert azért vannak még "tartalékok" ebben a csapatban(meg azon kívül is Wink Cool )...Köszönett is illeti a VB-én résztvevőket ,mert nem kevés anyagi áldozatot is kívánt ez "tőlük"...(Ui : tanulság ,hogy a családot sem kéne otthon hagyni,mert lenne aki vinné a c(p)uccot Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Külföldi versenyek Időzóna: (GMT +2 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd - Frissítette: Magyar phpBB közösség